3 produkty, których nie może zabraknąć w Twojej kuchni

3 produkty, których nie może zabraknąć w Twojej kuchni

Co jakiś czas polecamy Ci produkty wyjątkowe, które zasłużyły sobie na to miano z konkretnego powodu. Czasami warto urozmaicić swoją kuchnię o zupełnie nowe produkty, których być może nigdy wcześniej nie użyłeś. Tego typu artykuły spożywcze będą stanowiły ciekawy eksperyment i być może podbiją Twoje serce. Przedstawimy gamę artykułów spożywczych oraz wytłumaczymy ich zastosowanie w życiu codziennym.

Alternatywa dla mleka krowiego

Czyli mleko ryżowe! Mleko ryżowe to doskonała forma zastępcza dla mleka krowiego. To idealna alternatywa dla osób, które unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Z mleka ryżowego bardzo często korzystają weganie oraz wegetarianie, choć oczywiście nie tylko. Tego typu mleka swoim smakiem podbijają serca niejednej osoby. Możesz z powodzeniem dodawać je do owsianek, płatków, sosów czy pysznych wypieków. Wszystko uzależnione jest od Twojej wyobraźni i inwecji twórczej. Dużo osób dodaje również takie mleczko do kawy, które zostanie zabielone, ale uzyska też liczne walory smakowe. Ciężko o coś lepszego. Jesteśmy pewni, że mleko ryżowe znajdzie masę zastosowań. Sprawdzaj, zmieniaj i kombinuj, aby przygotowywać nieustannie jak najlepsze dania. Powstałe potrawy będą stanowić obowiązkowy element Twojej diety.

Czas na wyśmienitego śledzika

Śledź kojarzy nam się niejednokrotnie z różnorodnymi świętami, kiedy jemy je oddzielnie lub w towarzystwie przygotowanej sałatki. Śledź marynowany producent to rybka, która zachwyci nie tylko smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Śledzie to przede wszystkim bogactwo witamin. Produkt stanowi idealne źródło witaminy A, D czy E. Całość wpływa na działanie przeciwmiażdżycowe. Jeżeli cierpisz na choroby związane z układem krążenia, śledź okaże się idealną opcją. Dzięki obecności kwasów omega-3 rybka ma także rewelacyjny wpływ na poprawę pamięci bądź koncentracji. Dobrze jest mieć na uwadze szczegóły. Możemy wybrać śledzik marynowany naturalny lub taki w towarzystwie przypraw lub aromatycznego oleju.

Hummus, jeżeli jeszcze nie próbowałeś, nie wiesz, co tracisz

Hummus to wyśmienita pasta do smarowania lub tak właściwie dip do sosów, który powstaje z ciecierzycy. Niech nie przerazi Cię ta strączkowa roślina. Dzięki przyprawom, oliwie, czosnkowi i paście tahini stworzysz mieszankę, która bez wątpienia zaskoczy Cię swoim smakiem i aromatem. Do tego świeże pomidorki, bazylia, stworzysz coś pysznego bez dużego nakładu pracy. W sklepach dostępny jest też gotowy hummus, jednak zerkaj uważnie na składy produktów, aby kupić najlepszy wariant.