Zdrowe produkty bez dodatku cukru. Jak wybierać?

Zdrowe produkty bez dodatku cukru. Jak wybierać?

Zdrowa i zbilansowana dieta to podstawa ku temu, aby czuć się dobrze i zachować odpowiednie samopoczucie na dłużej. W związku z tym bardzo ważne jest również to, aby wybierać dobrej jakości produkty, które stanowić będą dodatkowe wsparcie. Na całe szczęście wybór jest stale większy, ze względu na rosnącą również świadomość konsumentów, którzy coraz częściej stawiają na produkty pozbawione dodatkowego cukru.

Kiedy sięgnąć po mleko ryżowe?

Mleko ryżowe jest doskonałym zamiennikiem klasycznego mleka. To dlatego najczęściej sięgają po nie osoby, które borykają się z nietolerancją na laktozę lub są na diecie wegańskiej. Dużym atutem, być może najważniejszym, w przypadku mleka ryżowego, jest fakt, iż jest ono niezwykle delikatne w smaku. Dzięki temu może być dodawane do wszystkich ulubionych potraw i napojów. Świetnie pasować będzie do kawy, owsianki, czy różnych wypieków. Dodatkowo dostępne jest mleko ryżowe z dodatkowymi nutami smakowymi, takimi jak wanilia, orzech, czy czekolada. W ten sposób każdy znajdzie dla siebie coś wyjątkowego.

Zdrowa przekąska na przyjęcie

Trudno wyobrazić sobie odpowiednio zorganizowane przyjęcie bez smacznych przekąsek, które trafią w gust wszystkich zaproszonych gości. Na pewno jednak doskonałym wyborem będzie, chociażby pyszny i zdrowy śledź marynowany. Producent jest gwarancją wysokiej jakości. Regularne spożywanie ryb ma doskonały wpływ na zdrowie. Wzmocniona zostaje nie tylko odporność, ale i uzupełnione zostają ewentualne braki w kwasach omega 3. Dodatkowo ze śledzia marynowanego przygotować można wiele przystawek. Na przykład pod postacią koreczków. Takie danie, z całą pewnością będzie hitem każdego spotkania w większym gronie.

Galaretka bez cukru - idealna do samodzielnego spożycia, jak i do wypieków

Kolejnym produktem bez dodatku cukru, po który można spokojnie sięgnąć, zarówno na co dzień, jak i podczas przygotowywania wypieków, są galaretki bez cukru. Dostępne są one w kilku wariantach smakowych, a więc można mieć pewność, że każdy znajdzie dla siebie coś, co mu posmakuje. Takie galaretki można spożywać samodzielnie, na przykład z dodatkiem świeżych owoców, które doskonale komponować się będą z chłodem owocowej galaretki, albo dodać ją do ulubionych deserów. Wśród słodkości z użyciem galaretki na pewno wskazać należy tarty i serniki na zimno, a także tak zwane ciasta przekładańce. Nie tylko świetnie smakują, ale i doskonale się prezentują. Na pewno zrobią niemałą furorę podczas jakiegokolwiek przyjęcia i posmakują zaproszonym gościom.